2013. április 18., csütörtök

Fragments


"Elmúlik"- 7 betű, egy rövid szó. Azt jelenti, soha többé nem lesz már semmi ugyan az. Egyszer mindennek vége lesz, ha szeretnénk, ha nem. De tényleg csupán ennyit jelent? Vajon hányan gondolták/gondolják át jobban, hogy pontosan mit is jelent az elmúlás? Hányan veszik észre a betűk mögött rejlő igazi értelmet/jelentést?

"Egyszer egy indiai hercegnő felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, amely szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: ELMÚLIK."

"Elmúlik"- Nem csupán azt jelenti hogy valaminek egyszerűen vége lesz. Ahogy az idézet is kimondja, a szó a szomorú pillanatokban vigasztal, a nehéz helyzetekben bátorít, a boldog időszakokban pedig óvatosságra int. Semmi sem örök. Időnként az ember szomorkodik, nem érez mást csak fájdalmat, csalódást, elkeseredettséget, de ilyenkor eszünkbe kell, hogy jusson, egyszer el fog múlni, csak elég türelmesnek és kitartónak kell lenni. Ez csak egy pillanatnyi állapot, előbb utóbb megszűnik, elmúlik, s a helyét átveszi valami más, valami új. Ám ahogy a rossz dolgok, pont úgy a jó dolgok, a boldog pillanatok is idővel tovatűnnek. Ezért kell óvatosnak lennünk, értékelni kell a MOSTOT, minden egyes boldog pillanatot maximálisan ki kell élvezni. Hisz minden olyan gyorsan változik, az idő túl gyorsan rohan. Észre sem vesszük, s a boldog pillanatok máris eltűnnek, mintha sosem lettek volna. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy a boldogság végleg eltűnik, s helyébe a rossz jön. Mindössze EZ a boldogság tűnik el, helyébe jöhetnek új jó pillanatok, de már nem lesz ugyan olyan. Minden egyes pillanat valami újat hoz az ember életébe, ami csak egyszer élhető át. Ezért kell mindig értékelni a jelent, azt ami most van, a jelen ajándékát. Bár lehet nem ez életünk utolsó pillanata, de mégis különleges, hisz ugyanolyan pillanat sosem lesz többé. Ha ezt valahogy röviden kéne elmondanom, annyit mondanék a pillanat pillanata. Megismételhetetlen. Minden pillanat egy első és egyben utolsó pillanat is. Pontosan ugyan azt nem fogjuk érezni már. Lesz, hogy hasonló érzések járnak körül, hogy a pillanat hasonló lesz mint egy előtte lévő volt, de pontosan olyan SOSEM.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése